tirsdag 8. januar 2013

Gradering til Shodan (1.dan) og Nidan (2.dan)

To fornøyde karer !


For en stund tilbake bestemte de «unge» herrene Kjell Petter Bruun og Lars-Petter Totorp seg for å sette i gang forberedelsene til gradering til henholdsvis 1.dan og 2.dan. Kjell Petter hadde gått med sitt 1.Kyu belte i 27 år og jeg graderte til 1.Dan for 30 år siden. Vi hadde med andre ord «kriteriet for minimums tid siden forrige gradering» inne med god margin. Kjell Petter hadde kanskje en noe større motivasjonsfaktor enn det jeg hadde da han skulle opp til «svart». Kjell Petter har 1.dan fra før i Taekwon do og det er ekstra kult med svart belte både i judo og Taekwon do. Det er ikke mange i Norge som innehar «den svarte reima» i begge disse grenene. For meg forble fargen på beltet den samme men motivasjonen var allikevel høy.

Kjell Petter kaster Kata guruma

Mye tid ble lagt ned i forberedelsene. Kravet til Ne-waza, Go Kyo no waza, bevegelsesoppgaver og fordypninger klarte vi å tilegne oss på egenhånd men for å få øvet inn Nage no kata og Katame no kata krevde det assistanse utenfor klubben. Redningen ble kataskolen på Ippon med Kent og Bjørn i spissen. Et herlig miljø med fantastiske trenere. En stor takk til kataskolen !

Kyndig veiledning av Pål

Etter mye terping stilte vi til gradering 16.juni 2012 i NJJK sine lokaler. Vi var veldig spente og klare for å vise hva vi var gode for. Graderingen var krevende men vi fikk begge bestått og var veldig fornøyde med å ha klart det.

Forberedelsene til Dan gradering krever at man må dykke langt ned i judoens vidunderlige verden og det er utrolig lærerikt. Forhåpentligvis kan vi dele mye av vår kunnskap med klubbens medlemmer i tiden som kommer.